Sinulle

Elämän kuuluu nostaa suupieliä, ei verenpainetta

Irwin lauloi aikanaan Vexi Salmen sanoittamana varsin viisaita sanoja:

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus…”

Meille on jokaiselle annettu elämä, jonka saamme käyttää haluamallamme tavalla. Usein kuitenkin hukkaamme matkalla itsemme, sekä haaveemme ja toiveemme elämän suhteen. Joskus voimme olla niin hukassa itsemme kanssa, että mikään ei enää tunnu miltään. Saatamme miettiä, että tässäkö tämä nyt oli? Elämä voi tuntua mitäänsanomattomalta ja tasapaksulta suorittamiselta.

”Kävin Sallan valmennuksessa toipuessani työuupumuksesta. Sain osaavan valmentajan avulla uutta näkökulmaa kaipaamaani muutokseen, ja rohkeutta lähteä muokkaamaan tulevaisuudesta itseni näköistä.”

Ihmisen elämä on kasvutarina, ja jokaisella se on erilainen. Sitä muokkaavat elämässämme olevat ihmiset, ympäristö, yleinen ilmapiiri, perinteet ja lukemattomat meihin juurrutetut ajatusmallit. Eteemme tulee matkan varrella risteyksiä, ja tuleva tarinamme muotoutuu sen mukaan minkä polun valitsemme. Joskus reitti voi olla vaikeakulkuinen, ja joskus voi tuntua jopa siltä, että tulee liian jyrkkä seinämä vastaan. Toisinaan taas polkuja on niin paljon valittavana, ettei osaa päättää minkä valita, kun ei tiedä mitä haluaa.

Oivalla, mitä todella elämältä haluat

Ratkaisukeskeisen valmennuksen tavoite on, että löydät jälleen itsesi, ja uskallat ajatella ja tuntea. Oivallat, mitä sinä todellisuudessa elämältä haluat, mistä saat voimaa ja onnentunteita, miten haluat elämäsi elää. Jokainen meistä on erilainen, ja siten myös haaveet ja toiveet elämän suhteen ovat erilaisia. Toisen haaveena voi olla nousujohteinen ura isossa yrityksessä ja säännölliset aurinkolomat, toisen suurin haave on viettää mahdollisimman paljon aikaa oman pikinokan kanssa kannonnokassa istuen ja metsiä samoillen. Toivoen, josko se ukkometso tänä vuonna osuisi kohdalle ja haukku raikaisi komeasti. Etsisimmekö yhdessä sen, miltä sinä haluat elämäsi tuntuvan? Mikä sinun sielussasi sytyttää elämänilon?

Tullaksesi valmennukseen, iälläsi tai elämäntilanteellasi ei ole väliä. Eikä ole väliä, mitä naapurin Pirkko tai Pekka asiasta ajattelee, sillä valmennus on luottamuksellista eikä siitä tiedä kuin he, kenelle itse haluat kertoa. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää mitä haluat tai mihin elämässäsi haluat muutosta, selvyyttä tai tukea, riittää että sinulla on tunne, että jotain pitäisi tehdä, tai jonkin asian muuttua. Riittää, että uskallat ottaa sen ensimmäisen askeleen, ja annat minun kuunnella mitä sinulla on sanottavaa.

“Salla on valmentajana helposti lähestyttävä ja empaattinen. Valmennus antoi hyviä työkaluja ja näkökulmia uuden suunnan hahmottamiseen.”

Valmennan maaseudun rauhassa luonnossa, mustikkametsässä, tulilla istuen tai vaikkapa jänismetsällä, mikä sinulle tuntuukaan kotoisimmalta vaihtoehdolta. Valmennan myös kotonani, jossa on mahdollista rapsutella eläimiä samalla kun jutellaan, tai vaikka käydä soutelemassa. Mikäli sinun turvasatamasi on Helsingin ytimessä tai käsivarren erämaassa, ei sekään ole ongelma, kunhan olet nettiyhteyden päässä. Valmennus voidaan toteuttaa täysin myös etänä videoyhteydellä.

“Suosittelen valmennusta kaikille, jotka vähäkin epäröivät tai ovat elämässä siinä tilanteessa, ettei ole varma miten jatkaa eteenpäin. Sallan opastuksella sain varmuutta ja uutta ajateltavaa tulevaisuutta varten sekä työkaluja, joiden avulla voin saavuttaa unelmia. Kiitos Salla, olet hyvä työssäsi!”

Valmennukset pariskunnille

Käsikynkkää kiikkustuoliin asti

Onnellinen parisuhde, jotkut kutsuvat sitä jopa myytiksi, mutta sitä se ei ole. Ei, vaikka Esson baarissa ei ole yhdestäkään sellaisesta kuullut puhuttavan. Parisuhde on monen elämässä merkityksellisin ihmissuhde, niin hyvässä kuin pahassa. Kun parisuhde toimii, se on meille valtava voimavara, tuki ja turva. Ei sitä toista osapuolta suotta kutsuta elämänkumppaniksi, ja sehän on valtavan iso titteli!

Ihminen, jolle saa jakaa sisimpänsä, ja jonka kanssa toteuttaa haaveitaan. Joskus kuitenkin hyvätkin suhteetkin voivat ajautua ongelmiin, tai tuntuu että liekki hiipuu, ja silloin se voi muuttua voimavarasta taakaksi. Asioille on kuitenkin yleensä jotain tehtävissä, jospa selvittäisimme yhdessä, miten tilanne korjataan? Ja kuten autojen huolloissa, niin usein on parasta huoltaa ennakoivasti, vähintäänkin reagoida jo ensimmäisiin oireisiin, eikä odottaa, että auto jättää tien päälle. Siispä valmennukseen voi tulla rohkeasti parantamaan myös jo valmiiksi hyvää parisuhdetta. Mikä olisikaan ihanampaa, kun kohentaa jo ennestään upeasti palavaa liekkiä!

Parisuhdevalmennuksiin voi tulla yksin tai yhdessä, tai yhdistää yksilövalmennukset ja parisuhdevalmennuksen. Valmennuksessa tutustutte paremmin itseenne, toiveisiinne ja haaveisiinne, jolloin on helpompi ymmärtää teitä ja tilannettanne pariskuntana. Parisuhdevalmennuksissa avainasemassa ovat itsetuntemus, tunnetaidot, vuorovaikutustaidot sekä läsnäolo. Joskus tilanne voi aueta jo sen avulla, että kumpikin osapuoli tulee valmentajan avulla kuulluksi.

Parisuhdevalmennukset, joihin osallistuvat molemmat osapuolet, toteutetaan aina tapaamisissa. Parisuhdevalmennukset rakennetaan niin sijainnin kuin toteutuksen suhteen teidän tarpeidenne mukaan, niin että valmennukseen on mahdollisimman matala kynnys osallistua. Toimialueena on pääsääntöisesti Konneveden ympäryskunnat. Mikäli olette parisuhdevalmennuksesta kiinnostuneita, ottakaa yhteyttä niin katsotaan, sijaintinne mukaan millaisen paketin voisimme teille rakentaa. Yksin tapahtuvat valmennukset voidaan toteuttaa etänä videoyhteydellä, joten ajan voi varata myös ajanvarauskalenterista.

”Salla kanssa työskentely oli antoisaa. Sai haastaa omaa mieltään ja Salla auttoi aukomaan oman mielen solmuja. Sallassa yhdistyy empaattisuus, maalaisjärki ja luonnonläheisyys. Suosittelen erittäin lämpimästi Sallan valmennuspalveluita kun tarvitsee tukea oman suunnan kirkastamiseen.”