Yrityksellesi

Johtajille ja työyhteisöille

Tulos syntyy yhteisillä tavoitteilla ja tyytyväisellä työyhteisöllä

Vaikka harmaat hiukset ovat puhdasta charmia, olisi mukava, että ne olisivat seurausta jostain antoisasta elämänkokemuksesta, eivätkä pelkästä työstressistä. Yrityksellä voi olla vaikka kuinka timanttinen liikeidea, mutta ilman motivoituneita ja hyvinvoivia työntekijöitä, laaduntuottokykyä, kustannustehokkuutta ja aikatauluissa pysymistä jää terävin kärki saavuttamatta. Teollisuus on pullollaan yrityksiä, joissa vuosi vuoden jälkeen kamppaillaan samojen ongelmien takia, ja pahimmillaan maksellaan toistuvia sakkoja myöhästymisistä. Hukkaa ja hukkaan heitettyä potentiaalia, niitä karsimalla voisi timantti kirkastua silmissä.

Usein ongelmat olisivat ratkaistavissa tai saavuttamattomat tavoitteet saavutettavissa, mikäli niihin maltettaisiin keskittyä hetki. Metsää ei tosiaan nähdä kaiken kiireen keskellä puilta, ja ihmiset väsyvät tai suorittavat puoliteholla motivaation puutteen vuoksi. Puhumattomuus, tuo suomalaisen perisynti, on varsin usein läsnä myös työyhteisöissä. Vaikka se saattaisi juurikin olla ratkaisu siihen, miksi asiakas ei saa tuotettaan ajoissa, joku ei vastaa sadanteenkaan sähköpostiin, tai taas tuli laatuongelmia. Tulee jokin muutos, esimerkiksi uusi tuotannonohjausjärjestelmä, ja muutosvastarinta on niin huima, ettei kukaan halua opetella mitään. Joskus eri osastojen, tai alaisten ja johtajien välillä voi olla niin iso kuilu, että siinä voisi seilata valtameriristeilijällä. Siinä vaiheessa voi tulospalkkioiden havittelu olla aika kaukainen haave.

Yritysvalmennus Syttyjä

Ihmisissä on voima ja avaimet menestykseen

Valmennuksen avulla voidaan päästä kiinni niihin juurisyihin, jotka ovat taustalla pulmatilanteissa. Niiden pohjalta laadimme toimintasuunnitelman, jonka avulla kurssi käännetään paremmille vesille ja kohti tavoitetta. Valmennuksessa toteutetaan myös LEAN-ajattelua, sillä sen avulla voidaan vapauttaa aikaa ja voimavaroja olennaiseen, sekä parantaa työhyvinvointia.

Ideaalitilanteessa valmennusta käytetään jo siinä vaiheessa, kun kaikki on hyvin. Nostetaan motivaatiota ja siten tuottavuutta, parannetaan ilmapiiriä ja pidetään huolta siitä, että ihmiset voivat hyvin ja jaksavat. Jos joskus, niin nyt on viimeistään se hetki ymmärtää, että ihmisissä on voima ja avaimet menestykseen.

Esimies- ja johtajavalmennus

  • Tavoitteet teräviksi
  • Menestys syntyy oivaltamalla menestystekijät
  • Vuorovaikutustaidot näkyvät viivan alla
  • Motivaatio on kassavirran padonvartija

Työyhteisö- ja hyvinvointivalmennus

  • Motivaatio – eroon alisuorittamisesta
  • Menestystekijät – raivataan mielenesteitä
  • Työssäjaksaminen – vain jaksamalla saavutetaan tavoitteita
  • Ajanhallinnan haasteet – haasteita vai haaskausta
  • Stressinhallinta – kiristävä vanne karsii suotta aivokapasiteettia

Valmennus ei ole sidottu kiinni paikkaan eikä aikaan, vaan voimme miettiä juuri teille sopivan kokonaisuuden. Valmennus sopii pidettäväksi hyvin myös Tyhy-päivän yhteydessä pidettäväksi. Valmennus sopii myös yksittäiselle työntekijälle, esimiehelle tai johtajalle. Yksilövalmennukset voidaan yhdistää isomman kokonaisuuden osaksi.

Räätälöidään paketti tarpeidenne mukaan, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

“Valmennukselta odotimme tiimityön/tiimin vahvistamista sekä oman roolin tarkastelua tiimissä ratkaisukeskeisellä otteella. Valmennuksen koimme jatkumoksi oman työyhteisönkehittämissuunnitelman tekemiselle täydentämällä sitä. Valmennus toi yhteenkuuluvuuden tunnetta, herätti ajatuksia pohtimaan itseä tiimin jäsenenä ja tunnistamaan oman tiimin kehityskohteita sekä voimavaroja.

Valmentaja vei asioita tarkoituksen mukaisesti eteenpäin, saaden tiimin löytämään kehityskohteita sekä vahvuuksia. Rauhallinen, asiantunteva ote herätteli ajatuksia työryhmässä tiimityöstä ja omasta roolista siinä. Valmennus oli oiva valinta tiimin arjessa käymiin asioihin, kuten itsensä johtaminen, tiimityö ja ryhmähenki. Valmennus oli tiimilähtöinen ja sopisi pidettäväksi jatkumona useamminkin.”

Mirva Linnanen / Yksikönjohtaja / Ykköskoti Hermanninranta

Pienyrittäjille ja maatalous­yrittäjille

Kaiken A ja O olet sinä

Joskus mieli kaipaa ratkojaa myös pienyrittäjällä tai tilallisella, kun ajatukset kiertävät kehää ja oma jaksaminen alkaa olla kortilla. Perinteiset ajatusmallit pien- tai maatalousyrittäjän arjesta voivat tuntua uuvuttavilta, ja odotukset kohtuuttomilta. Sukupolvien erilaiset näkemykset voivat yhteen törmätä, tai pankki ei ymmärrä. Tuntuu että harmaan kiven läpi kulkeminen alkaa käydä jo raskaaksi ja kaipaa kuuntelijaa.

Voi tulla vastaan myös tilanne, että motivaatio alkaa laskea kuin lehmän häntä, vaikka vielä hetki sitten palo omaan tekemiseen roihusi kuin juhannuskokko. Tilanne voi olla myös päinvastainen, ja kokosta meinaa syntyä maastopalo, jolloin ideoita olisi vaikka muille jakaa. Silloin voi tarvita apua siihen, kuinka kirkastaa omat tavoitteet ja toimintasuunnitelma.

Valmennan pienyrittäjiä ja maatalousyrittäjiä henkilökohtaisesti, sekä erillisissä pienyrittäjille tai tuottajille suunnatuissa pienryhmissä, joissa saa valmennuksen lisäksi vertaistukea kohtalontovereilta. Ilmoittelen pienryhmävalmennuksista Syttyjän some-kanavissa, kotisivuilla sekä yhteistyökanavien kautta. Toiveita pienryhmävalmennuksesta kannattaa myös esittää, niin sovitellaan ajankohta kalenteriin.

On aika välittää viljelijästä, tuottajasta, maatalousyrittäjästä, pienyrittäjästä ja kaikista heistä, jotka painivat jaksamisen, paineiden ja pienyrittämisen haasteiden kanssa yksin. Huolehditaan yhdessä tärkeimmästä työntekijästäsi, sinusta. Ota minuun yhteyttä, niin etsitään sudenkuoppasi ja rakennellaan vähän pitkospuita matkallesi, niin suon ylittäminen on helpompaa.